"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко назвав 5 умов розмороження депозитів

Вівторок, 18 листопада 2008, 14:57
 

Голова ради Національного банку України Петро Порошенко назвав 5 умов, виконання яких дозволить зняти мораторій на дострокове розірвання договорів за вкладами банківських депозитів.

Як передає агентство "Уніан", ці умови він назвав сьогодні в ході першої міжнародної конференції з розвитку автомобільної індустрії України Autoprom.ua-2008.

За його словами, для зняття мораторію необхідні: вирішення питання з "Промінвестбанком", наявність стабільності курсу гривні впродовж певного періоду часу, відновлення тенденції зростання депозитів, розблокування депозитів, які були відкриті після введення мораторію, а також відновлення довіри між банками і клієнтами.

За його словами, всі ці заходи дозволять істотно поліпшити ситуацію з платіжним балансом.

Реклама:

Як повідомлялося, НБУ постановою №319 заборонив з 13 жовтня цього року дострокове розірвання договорів за вкладами банківських депозитів.

За даними Нацбанку, відплив депозитів з 1 жовтня 2008 року (до ухвалення постанови) з банківської системи становив 6,2 млрд. грн., або 2,7% суми строкових банківських вкладів.

Постановою № 319 також передбачено, що з 13 жовтня 2008 року банки зобов`язані обмежити здійснення активних операцій в обсягах, які були досягнутих кожним із них на цю дату.

Цим документом НБУ ввів і п`ятипроцентну маржу між курсом купівлі-продажу валюти на готівковому ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: