"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США не хоче витрачатися на домовласників

Вівторок, 18 листопада 2008, 10:52
 

Міністр фінансів США Генрі Полсон повідомив в інтерв'ю The Wall Street Journal, що поки не хотів би витрачати половину, що залишилася, від 700 млрд. дол., виділених Конгресом на порятунок економіки.

Полсон сказав, що фінансова система стабілізується. Він міркує, який кращий варіант використання коштів, що залишилися, і поки не планує їх витрачати без особливого на те причини, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Я б хотів зберегти порох, гнучкість, що ми маємо зараз, а також щоб її мали ті, хто прийде після нас", - сказав міністр, відзначивши, що буде робити все необхідне для підтримки міцності фінансової системи й адекватно реагувати на мінливу ситуацію.

Мінфін США в жовтні отримав перші 350 млрд. дол. в рамках пакету (Troubled Asset Relief Program, TARP).

Реклама:

Для одержання другого траншу він повинен дістати згоди Конгресу. У законодавців буде 15 днів, щоб йому відмовити, у противному випадку гроші надійдуть до Мінфіну.

Таким чином, міністерство фінансів поки навряд чи готове позитивно відреагувати на заклики направити гроші, що залишилися, в рамках TARP на допомогу домовласникам, що можуть втратити свої будинки.

Полсон вже дав зрозуміти, що не буде виділяти гроші з програми і на допомогу автокомпаніям.

Фактично долю грошей, що лишилися, буде вирішувати вже нова адміністрація, пише газета.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: