Заможні й бідні можуть знищити Україну

Вівторок, 18 листопада 2008, 08:58
 

Дисбаланс між найбільш заможними й найбільш бідними верствами населення в Україні може призвести до загрози внутрішньої стабільності в країні.

Про це заявив заступник генерального директора, керівник міжнародних програм центру ім.Разумкова Валерій Чалий на прес-конференції в Києві в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

За його словами, небезпека складається в "величезному" соціальному дисбалансі між найбільше заможними й найбільш бідними українцями. "І цей розрив, за різним даними, коливається від 38 до 70 разів", - відзначив Чалий.

Крім того, додав він, особливе побоювання повинен викликати той факт, що в більшості українців формується "суб'єктивне відношення" до економічної ситуації в країні.

Реклама:

Чалий підкреслив, що в більшості українців після 2004 року, зокрема, "помаранчевої революції", сформувалися підвищені очікування й вимоги до влади.

"Коли ці запити не були задоволені, відбулася апатія населення до того, що відбувається, а мова йде не тільки про можливі демонстрації, мітинги й страйки робітників, але й також про можливості неправових дій окремих особистостей. І до цього потрібно бути готовими вже зараз", - відзначив політолог.

За його словами, виходом із ситуації може послужити консолідація дій всіх гілок влади. Крім того, "політики повинні відмовитися від гри на знищення один одного, що відбувається зараз".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: