"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Турчинов заборонив російське м'ясо

Понеділок, 17 листопада 2008, 19:44

Віце-прем'єр Олександр Турчинов доручив заборонити ввезення м'яса свинини з територій, на яких зафіксовані випадки хвороби африканської чуми свиней.

Про це він заявив на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, інформує прес-служба уряду, пише видання Українська правда.

Головною проблемою, якій була присвячена нарада, - розробка заходів для запобігання занесення збудника африканської чуми свиней на територію України. Це невиліковна хвороба тварин, яка майже на 100% знищила поголів'я свиней в деяких Кавказьких республіках.

Зараз хвороба зафіксована на півдні Російської Федерації, в тому числі на прикордонних з Україною територіях.

Турчинов доручив Міністерству транспорту та зв'язку України, Міністерству аграрної політики України, Державному комітету ветеринарної медицини та Державній митній службі вжити невідкладних заходів для недопущення проникнення хвороби на територію України.

Реклама:

Серед найперших кроків для запобігання занесення збудника хвороби в Україну є заборона ввозу продуктів харчування тваринного походження, як для особистого споживання, так і для масового вжитку з територій, на яких зафіксовані випадки хвороби. У разі спроб ввезення продуктів харчування тваринного походження їх будуть вилучати.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: