"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банки затримують клієнтські платежі

Понеділок, 17 листопада 2008, 15:56
 

Окремі українські банки стали допускати затримку клієнтських платежів.

Про це повідомляє Національний банк України (НБУ), але не називає порушників.

"Деякі банки не виконують подані клієнтами доручення на перерахування готівкових коштів і не надають інформації про стан виконання цих доручень", - вказується в листі НБУ до банку в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Відповідно до нього, деякі банки не забезпечують своєчасне виконання розрахункових документів клієнтів, порушуючи терміни виконання міжбанківського перекладу, у тому числі в результаті затримки їх на транзитних рахунках банку.

Реклама:

У зв'язку з виявленими фактами, Нацбанк зажадав від банків забезпечити своєчасне виконання розрахункових документів клієнтів і вжити заходів для поновлення своєї платоспроможності.

Як підкреслюється в листі, у випадку відсутності в банку можливості виконати розрахунковий документ клієнта на перерахування коштів у встановлений законодавством України термін через недостатність коштів на кореспондентському рахунку кредитно-фінансова установа, серед іншого, зобов'язана вислати письмове повідомлення платнику про невиконання його розрахункового документ з вказівкою причини.

"Одночасно повідомляємо, що НБУ готує до нормативно-правових актів зміни з питань обліку невиконаних розрахункових документів", - відзначається в документі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!