Росії не вистачає рейтингових агентств

Понеділок, 17 листопада 2008, 13:23
 

Росія пропонує створити нове міжнародне рейтингове агентство, засновниками якого були б країни.

Про це повідомив заступник міністра фінансів РФ Дмитро Панкін на прес-конференції в понеділок, пише агентство "Інтерфакс Україна".

"В наших пропозиціях (до самміту G20) було створення нового міжнародного рейтингового агентства, засновниками якого були би країни, але поки це не знайшло відображення в документах", - сказав він.

За його словами, у підсумковій заяві G20 поки пропонується визначити правила роботи рейтингових агентств і поставити їх під нагляд.

Реклама:

Він пояснив, що мова йде про те, щоб спочатку визначити регіональні правила роботи рейтингових агентств, а потім перейти до єдиних міжнародних правил регулювання цих організацій.

Панкін також відзначив, що G20 не обговорювала питання резервних валют. Він відзначив, що ці питання регулюються учасниками ринку, і не можна змусити їх використовувати на одну валюту більше або менше.

Крім того, він відзначив, що G20 підтримала необхідність збільшення зростання участі країн, що розвиваються, у міжнародних фінансових організаціях.

При цьому було відзначено, що Міжнародний валютний фонд має потребу в додаткових коштах для допомоги країнам, що постраждали від фінансової кризи.

Панкін сказав, що конкретних пропозицій про те, коли і скільки і як необхідно виділити кошти фонду, не було. За його словами, тільки Японія заявила про готовність виділити МВФ 100 млрд. дол. у виді кредиту, у випадку якщо фонду не вистачить власних коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: