"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці не хочуть вкладати гроші

Понеділок, 17 листопада 2008, 12:56
 

Зросла кількість українців, які вважають цей час невдалим періодом, для того щоб відкладати заощадження.

Про це повідомили представники організацій, що проводила дослідження - Міжнародного центру перспективних досліджень і компанії "Gf Україна".

Результати дослідження свідчать про те, що третина опитаних українців вважають, що зараз поганий час для здійснення великих покупок, таких як меблі і велика побутова техніка, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

У порівнянні з квітнем 2008 року кількість негативно налаштованих респондентів збільшилася з 16% до 33% у жовтні. Знизилася на 10% і кількість що відповіли, що зараз гарний час для здійснення масштабних покупок - з 23% у квітні до 13% у жовтні.

Реклама:

"Ще однією особливістю України є те, що населення пов'язує свої економічні очікування з політичною нестабільністю в країні більше, ніж з економічною всесвітньою кризою", - відзначив Яблоновський.

У той же час, більше половини респондентів (55%) впевнені, що зараз поганий час для відкладання заощаджень, причому 43% опитаних основною причиною називають високе зростання інфляції і, як наслідок, знецінювання заощаджень.

Практично однакова кількість респондентів вважають, що відкладати гроші зараз не варто, тому що немає надійних шляхів зберегти заощадження, і грошових доходів вистачає тільки на поточні витрати - 31% і 30% відповідно.

Практично чверть респондентів готові свої поточні заощадження частково витратити, а частково зберегти - таку відповідь дали 39% опрошених.

   "

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!