Хімія впала на 50%. Тимошенко кинула на порятунок Гайдука

Понеділок, 17 листопада 2008, 12:11

Групу оперативного реагування на кризові явища в хімічній галузі очолив Віталій Гайдук.

Про це повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи нараду з представниками хімічної галузі.

"З огляду на ситуацію, ми створюємо спеціальну, постійно діючу команду, яка буде включати членів уряду і представників галузі, яка буде знаходитися в постійному діалозі, щоб у нас була можливість реагувати оперативно на те, що сьогодні відбувається в галузі", - сказала прем'єр, повідомляє Ліга.net.

"Керівником цієї робочої команди... уже призначений Віталій Анатолійович Гайдук. Він сьогодні є керівником групи радників (прем'єр-міністра) унаслідок того, що парламент уже рік по суті недієздатний і не зміг провести кадрові призначення віце-прем'єр-міністрів", - додала Тимошенко.

Реклама:

Тим часом мінпромполітики констатує, що різке падіння цін і скорочення попиту на хімічну продукцію на світовому ринку й в Україні в жовтні призвело до скорочення виробництва в галузі вже на 20-50%.

Про це повідомив міністр промислової політики Володимир Новицький.

"Ціни тільки на аміак на світовому ринку знизилися в три рази в порівнянні з третім кварталом цього року. Попит упав і в нас - практично не працює внутрішній ринок", - сказав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Новицького, у жовтні виробництво основної хімії знизилося на 3%, лакофарбової продукції - на 28%, гумовотехнічних виробів - на 31%, пластмас - на 11%.

Новицький відзначив, що ситуацію в галузі погіршує дефіцит оборотних і інвестиційних коштів, викликаний кризою в банківській системі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: