"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рейтингові агентства будуть реєструвати

Понеділок, 17 листопада 2008, 11:13
 

Лідери двадцяти провідних розвинутих країн й країн світу, що розвиваються, вважають за необхідне ввести реєстрацію рейтингових агентств і забезпечити відповідність їхньої діяльності погодженим стандартам.

Органи регулювання повинні вжити заходів, спрямованих на те, щоб у рейтингових агентств не було конфліктів інтересів, щоб вони диференціювали рейтинги за складними інструментами, говориться в комюніке самміту, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Міжнародна організація регуляторів ринку цінних паперів повинна провести огляд прийняття кредитно-рейтинговими агентствами стандартів і механізмів для моніторингу дотримання норм", - констатували лідери "Групи 20".

На самміті G20 прийнятий розгорнутий план реформ світової фінансової системи, що покликаний пом'якшити нинішню кризу і запобігти ії повторення.

Реклама:

Однією з центральних задач плану є підвищення транспарентності фінансових ринків. Зокрема, передбачається підвищити рівень розкриття інформації про складні фінансові продукти, поліпшити роботу компаній і банків у сфері управління ризиками.

   Відповідно до рішень самміту, основні глобальні організації, що встановлюють стандарти бухгалтерської звітності, продовжать роботу над визначенням більш чітких принципів оцінки ринкової вартості цінних паперів.

   G20 - неформальний форум, створений для обговорення питань розвитку світової економіки і підтримки її стабільності.

До "Групи 20" входять Аргентина, Австралія, Бразилія, Канада, Китай, Франція, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Японія, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, Південна Африка, Південна Корея, Туреччина, Великобританія, США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!