Світові фондові ринки: Азія не реагує на заходи "двадцятки"

Понеділок, 17 листопада 2008, 10:46
 

Акції енергетичних компаній Азії дешевшають у понеділок у зв'язку з падінням цін на нафту другий торговельний день поспіль.

Акції компаній, орієнтованих на споживачів, зростають на зниженні витрат, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, знизився на 1%. Японський індекс Nikkei 225 виріс на 0,7%.

Індекси інших фондових майданчиків Азії демонструють різнонаправлену динаміку. Ринки Китаю, Гонконгу, Таїланду зростають, а в Австралії, Новій Зеландії і Південній Кореї відзначене зниження.

Реклама:

Американські фондові індекси упали за підсумками торгів у п'ятницю через данні про рекордне зниження роздрібних продажів у США.

Негативний вплив на ринок зробив також зроблений Nokia прогноз скорочення попиту на мобільні телефони, що підвищив побоювання можливого поглиблення рецесії. У понеділок ф'ючерси на індекси виросли в середньому на 0,6%.

Як очікують експерти, за підсумками 2008 року прибутки компаній індексу упадуть у середньому на 8,5%.

Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку в п'ятницю на 337,94 пункту (3,82%) - до 8497,31.

Standard & Poor's 500 знизився на 38 пунктів (4,17%), склавши 873,29.

Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 79,85 пункту (5%) - до 1516,85.

Фондові індекси в Європі виросли в п'ятницю на 0,7-1,5% на сильній звітності Credit Agricole, Vinci й інших компаній, що підвищили віру інвесторів у те, що прогнози прибутків компаній виправдаються.

Котирування акцій сировинних компаній Європи підвищилися в п'ятницю на тлі наближення відносини цін паперів, що входять у розрахунок індексу Stoxx 600 Basic Resources, до очікуваних прибутків рекордно низького рівня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: