Україна повинна грати за правилами ЄС на енергоринку

Понеділок, 17 листопада 2008, 10:37
 

Європейський Союз прагне розширити Європейське енергетичне співтовариство за рахунок України, Молдови і Туреччини, щоб у цих країнах діяли енергетичні правила ЄС.

Про це йдеться в звертанні директора політичного підрозділу Ради ЄС Хельги Шмід, адресованого учасникам Другого київського форуму безпеки "Чорноморсько-Каспійський регіон і європейська енергетична безпека", повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на видання "Зеркало недели".

Як повідомила Шмід, на цьому тижні Європейська комісія опублікує "Стратегічний енергетичний огляд", у якому особливу увагу приділено безпеці постачань енергоресурсів.

За її словами, зокрема, мова йтиме про незалежну інтеграцію найбільш ізольованих європейських країн у європейські газові й енергетичні мережі.

Реклама:

Розраховуючи на своїх партнерів, ЄС має намір направити основні зусилля на прискорення розвитку відносин з країнами-виробниками і транзитерами для забезпечення стабільних постачань і диверсифікованості джерел й маршрутів постачань.

"Ми бачимо розширення Європейського енергетичного співтовариства за рахунок включення в нього Молдови, Туреччини й України для того, щоб енергетичні правила ЄС поширювалися на всіх наших сусідів.

Це забезпечить прозорість і поліпшить регулювання ринків", - додала Шмід.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: