"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Долар знову додав

Понеділок, 17 листопада 2008, 09:49
 

Відігране падіння на азіатських фондових ринках і зростання ф'ючерсів на індекс S&P 500 у понеділок призвели до підвищення попиту на операції carry trade і зниженню курсу японської ієни.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Курс євро знижується відносно долара США другу сесію поспіль на очікуваннях, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) продовжить зниження базової процентної ставки, щоб підтримати економіку єврозони.

Курс ієни відносно єдиної європейської валюти склав о 7:50 у понеділок 121,92 ієни проти 122,39 на закритті ринку в п'ятницю. Вартість японської валюти відносно долара знизилася до 97,02 ієни з 97,14.

Реклама:

Курс долара відносно євро виріс до 7:50 у понеділок до 1,2569 дол. з 1,2605 дол. у п'ятницю.

"Фондові ринки відновлюються, що підвищує апетит до ризику. Ієна розпродається", - говорить голова відділу валютних операцій Tokyo Forex & Ueda Harlow Ltd. Масанобу Ісікава. Він прогнозує падіння ієни до 98,00 за долар і 123,00 за євро протягом дня.

Однак аналітики прогнозують, що падіння курсу ієни не буде довгостроковим. Уряд Японії повідомив в понеділок про зниження ВВП на 0,4% у річному виразі в липні-вересні, при цьому експерти очікували зростання на 0,1%.

В другому кварталі 2008 року було відзначене зниження на 3,7%.

Ринки очікують подальшого зниження базових процентних ставок центробанків як в Азії, так і в Європі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: