Криза призведе до зміни бізнес-еліт в Україні

Неділя, 16 листопада 2008, 15:35
 

Наслідком фінансової кризи в Україні стане зміна бізнес-еліт.

Таку думку в статті виданню "Зеркало недели" висловив голова парламентського комітету з питань промислової й регуляторної політики й підприємництва Наталія Королевська, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Зокрема, нардеп прогнозує боротьбу між бізнесом "пострадянського" зразка й "посткризовим" бізнесом".

Перший, за її словами, "незграбний" і вирішує питання переважно за рахунок держави й агресивного лобізму; другий - навпроти, шукає опору в собі, у своєму знанні ринку й вмінні на ньому працювати.

Реклама:

Відзначивши, що зараз "стало модним здаватися "жертвою кризи", знаходитися в депресії, перекладати всі свої проблеми й помилки на вплив світової кризи", голова профільного парламентського комітету підкреслила, що така тенденція суперечить самому духу бізнесу.

"Країну з кризи зможуть "витягти" ті, хто не панікуватимуть й не будуть здійснювати масових звільнень, виводу капіталу, банкрутств", - підкреслює народний депутат.

На її думку, тепер у бізнесменів з'явилася можливість "проявити характер і менеджерську хватку, впровадити антикризові програми оптимізації виробництва, запровадити нові стандарти управління, підвищити конкурентноздатність".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!