Банки Запоріжжя не продають долари

П'ятниця, 14 листопада 2008, 18:24
 

В банках Запоріжжя в останні дні неможливо купити долари.

Інформація про відсутність іноземної валюти для продажу була отримана в п'ятницю, зокрема, у філіях й відділеннях "Індустріалбанку", "Кредитпромбанку", "Укрсіббанку", "Приватбанку", "Райффайзен Банку Аваль" та інших.

Крім того, як стверджують клієнти банків, співробітники кредитно-фінансових установ відмовляють їм у достроковому погашенні кредитів, наданих у доларах, за умови сплати в гривні, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Вони пояснюють, що суми в іноземній валюті зарезервовані тільки для погашення поточних розрахунків за кредитами у доларах, частина коштів - для конвертації гривневих депозитів.

Реклама:

Як повідомило агентству джерело в одному з банків, після розпорядження Національного банку України, відповідно до якого комерційним банкам дозволено продавати іноземну валюту за курсом, що не буде перевищувати офіційний на 1,5%, угоди з продажу стали збитковими.

У п'ятницю в банках Запоріжжя курс купівлі склав 5,8 грн./дол., продажу - 5,86 грн./дол.

При цьому в деяких обмінних пунктах, що знаходяться в приміщеннях торгових центрів, зафіксований курс 6,15 грн./дол.

Як повідомив агентству один з відвідувачів обмінного пункту, йому довелося вистояти чергу, щоб купити долари. "Усі купюри абсолютно нові, номера купюр йдуть один за одним", - відзначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: