Центральні банки готові до подальшого рятування світу

П'ятниця, 14 листопада 2008, 17:56
 

Голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке заявив, що центральні банки світу готові при необхідності розпочати додаткові дії для охолодження ситуації на фінансових ринках.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на The Wall Street Journal.

Виступаючи на конференції Європейського центрального банку, присвяченої десятиліттю євро, він відзначив "поліпшення в роботі кредитного ринку", а також попередив, що "ринки ще під серйозним навантаженням".

Бернанке заявив, що "триваюча волатильність ринків і нещодавні економічні показники підтверджують, що проблеми залишаються".

Реклама:

"З цієї причини влада залишиться в близькому контакті, уважно відслідковуючи зміни, і будуть готові розпочати додаткові заходи у випадку, якщо цього зажадають умови", - сказав керівник ФРС.

Він додав, що зкоординована дія центральних банків світу 8 жовтня із зниження процентних ставок, було "сильним сигналом громадськості і ринкам, що ми вирішили діяти разом, відповідаючи на глобальні економічні проблеми".

Бернанке також сказав, що обмеження в кредитуванні є "основною причиною уповільнення темпів економічного зростання, що зараз має місце в багатьох країнах".

Голова ФРС відмовився, на відміну від деяких керівників Федеральних резервних банків, охарактеризувати нинішній спад в економіці США як рецесію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!