Уряд запровадив декларування цін для металургів

П'ятниця, 14 листопада 2008, 17:26
 

Зміни цін на основну гірничорудну, вугільну і металургійну продукцію підлягають обов'язковому декларуванню.

Таке рішення прийняв Кабінет Міністрів на засіданні 12 листопада, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Як говориться в повідомленні прес-служби уряду в п'ятницю, цим документом затверджено перелік зазначеної продукції, виробленої вітчизняними підприємствами і реалізованої на внутрішньому ринку, зміна цін на яку підлягає декларуванню.

"Реалізація постанови уряду забезпечить підвищення конкурентноздатності металургійної продукції вітчизняного виробництва на внутрішньому ринку, поліпшить фінансово-економічне становище цих підприємств", - відзначається в повідомленні.

Реклама:

На думку уряду, прийнятий документ дозволить оперативно регулювати діяльність посередницьких структур на цьому ринку.

У той же час деякі учасники ГМК, зокрема, найбільший холдинг "Метінвест", виступав проти введення адміністративного регулювання цін в галузі.

Як повідомлялося, уряд України і представники підприємств ГМК 10 листопада підписали меморандум взаєморозуміння для нормалізації ситуації в галузі.

Потім напередодні засідання уряду Мінекономіки обнародувало проект постанови про введення реєстрації цін на продукцію ГМК. Документ містив широкий перелік видів продукції, на які пропонується ввести реєстрування цін.

       У проекті постанови відзначалося, що введення реєстрації передує введенню декларування змін оптово-відпускних цін на вищевказані види товарної продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: