"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна може стати заручником МВФ

П'ятниця, 14 листопада 2008, 14:52
 

Сліпо виконуючи умови кредиту МВФ, Україна може стати залежною від зовнішнього сценарію подій.

Про це заявив депутат "Партії регіонів" Анатолій Кінах, пише видання "Дело".

Незаангажований аналіз умов МВФ, на яких Україні наданий кредит stand-by, свідчить про те, що ці умови суперечать антикризовим заходам, що приймаються в усьому світі.

"Увесь світ працює над стимулами розвитку, а умови МВФ наступні: наприклад, заборона знижувати дисконтну ставку Національного банку, що впливає на вартість кредитних ресурсів, заборона розширювати грошову масу, або, наприклад, вимога миттєво підвищити тарифи, включаючи житлово-комунальне господарство, і так далі", - сказав він.

Реклама:

Кінах підкреслив, що Партія регіонів зробить все, щоб не допустити автоматичного включення вимог Міжнародного валютного фонду в Держбюджеті 2009 року.

"Якщо буде спроба перенести ці умови в систему оподатковування, у систему кредитної політики й у параметри бюджету України на 2009 рік, ми будемо дуже жорстко й аргументовано протидіяти цьому. Україна не повинна стати заручником цього зовнішнього сценарію", - сказав він.

Нагадаємо, 6 листопада рада директорів МВФ схвалила надання Україні кредиту за програмою stand-by сумою 16,4 млрд. дол. терміном на 2 роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!