Ющенко підтримує плани з транспортування нафти в обхід Росії

П'ятниця, 14 листопада 2008, 13:59
 

Президент Віктор Ющенко відзначає відданість України реалізації проекту Євро-Азійського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК).

На цьому він наголосив на пленарному засіданні Четвертого Енергетичного саміту, який сьогодні відбувається в Баку, повідомляє прес-служба президента.

"Від імені України я хотів би заявити: ми на сьогодні зробили всі необхідні технічні передумови, щоб ЄАНТК був закріплений", - сказав Ющенко.

За його словами, наразі наша країна веде активні переговори з азербайджанською стороною з метою максимальної, повної інтеграції ділових структур Азербайджану на територію України у відповідності до проекту.

Реклама:

Україна також готова до відкриття на своїй території мережі АЗС, щоб забезпечити реалізацію відповідної частини проекту ЄАНТК.

"Україна підійшла до теми формування аверсної діяльності нафтопроводу Одеса - Броди, як і передбачає проект", - сказав президент.

Ющенко наголосив, що не бачить якихось серйозних перешкод, щоб українська частина проекту запрацювала у відведений для неї час.

Голова держави, окрім того, загалом позитивно оцінив основні висновки та пропозиції за результатами техніко-економічного обґрунтування проекту Євро-Азійського нафтотранспортного коридору.

"Переконаний, у грудні ми будемо свідками повноцінної презентації ТЕО за усім маршрутом цього нафтопроводу і буде поставлена крапка щодо перспектив цього проекту", - сказав Ющенко.

Президент підкреслив, що за останні півтора року країнам-ініціаторам даного проекту вдалося пройти шлях від політичної декларації до технічного проектування.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!