Забудовники об'єднуються з виробниками будматеріалів

П'ятниця, 14 листопада 2008, 12:50
 

Міністерство регіонального розвитку і будівництва планує підписати меморандум про співробітництво з виробниками будматеріалів і забудовниками на період економічної кризи в країні.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку і будівництва Василь Куйбыда на прес-конференції в Києві в п'ятницю, передає агентство "Інтерфакс Україна".

"Учора ми завершили формування меморандуму, що протягом трьох днів буде обговорюватися з представниками компаній - виробниками будматеріалів і будівельниками. Для узгодження поведінки на ринку", - заявив Куйбіда.  

За його словами, у рамках даного меморандуму Мінрегіонбуд бере на себе зобов'язання розробляти першочергові документи для стабілізації ситуації в галузі.

Реклама:

Із своєї сторони виробники будматеріалів і забудовники не повинні будуть проводити скорочення робітників на своїх підприємствах, підвищувати ціни на будівельні матеріали та ін.

"Ми хочемо побудувати добровільний механізм погоджених дій", - додав міністр.

Мінрегіонбуд виступає також за за пролонгацію кредитів для забудовників після їхнього аудиту. Нацбанк може створити комісію, що буде вивчати ситуацію на таких підприємствах і приймати відповідні рішення щодо того, чи продовжувати для них терміни за кредитами.

Голова міністерства також відзначив, що в таких умовах необхідно зобов'язати банки не піднімати ставки за кредитами як для фізичних осіб, так і для юридичних осіб, й "обмежитися дисконтною ставкою НБУ "плюс", наприклад, 3%, щоб комерційний банк міг заробляти".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: