У США хочуть підтримати автовиробників

П'ятниця, 14 листопада 2008, 11:54
 

Міністр фінансів США Генрі Полсон призвав Конгрес виділити гроші на підтримку автовиробників, що знаходяться на грані банкрутства.

Раніше Полсон заявляв про те, що "план порятунку" обсягом 700 млрд. дол. не призначений для підтримки виробничих компаній, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

"Програма Troubled Asset Relief Program (TARP) була розроблена з метою підтримки фінансових інститутів і основних системних проблем, - заявив Полсон. - Конгрес, я упевнений, повинен звернути увагу на проблеми автомобільної галузі".

Голова фінансового комітету Конгресу Барни Френк у середу запропонував виділити General Motors Corp., Ford Motor Co.і Chrysler LLC 25 млрд. дол. з коштів TARP.

Реклама:

Міністерство фінансів США зненацька відмовилося від початкової ідеї "плану порятунку", що припускала викуп "токсичних" іпотечних активів банків, і вирішило направити частину, що залишилася, з виділених Конгресом 700 млрд. дол., насамперед, на підтримку американських споживачів.

"Будь-який план з підтримки GM і його конкурентів "повинен являти собою щось, що є опорою для забезпечення життєздатності компаній у довгостроковій перспективі", заявив Полсон.

"Я призиваю Конгрес розглянути цю проблему", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!