"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Загроза світової рецесії знижує курс долара і євро

П'ятниця, 14 листопада 2008, 10:37
 

Курс японської ієни знову підвищується відносно основних світових валют у п'ятницю через зростаючу стурбованість світовою рецесією і побоювання, що самміт G20 не зможе вирішити світові проблеми,

 Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Єдина європейська валюта завершує тиждень падінням відносно ієни й долара в очікуванні статистики зведеного ВВП 15 країн єврозони, що, як очікують експерти, скорочується другий квартал поспіль.

Євро на 8:05 у п'ятницю коштував 1,2754 дол. проти 1,2769 дол. на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку. Курс єдиної європейської валюти відносно ієни знизився з 124,78 до 123,90 ієни.

Реклама:

Вартість долара відносно ієни знизилася до 8:05 у п'ятницю до 97,15 ієни в порівнянні з 97,68 ієни ввечері в Нью-Йорку в четвер.

"Я очікую зміцнення ієни відносно долара. Ніхто не упевнений у тому, до яких рішень прийде G20. Досить імовірно, що США і Європа розійдуться в думках по багатьом проблемам світової економіки", - стверджує Такесі Токіта з Mizuho Corporate Bank.

14-15 листопада у Вашингтоні відбудеться самміт двадцяти найбільш впливових країн світу, на якому мають обговорити заходи для боротьби з глобальною фінансовою кризою і реформуванню світової фінансової архітектури.

На частку країн G20 приходиться приблизно 90% світового ВВП, а їхні лідери призивають до об'єднання сил і координації дій у відповідь на найсерйознішу фінансову кризу з часів Великої депресії, а також до пошуку шляхів підтримки світової економіки в умовах глобального економічного спаду.

"Я не бачу ніякого доцільного плану, що могла б запропонувати "велика двадцятка", і це одна з причин того, що ієна зростає", - відзначив глава підрозділу валютних операцій і фінансових продуктів Mitsubishi UFJ Trust & Banking Corp. у Токіо Сініті Такасака.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: