Від обмеження імпорту постраждають комп'ютери і мобільні телефони

П'ятниця, 14 листопада 2008, 09:36
 

Обмеження імпорту в умовах фінансової кризи є вірним кроком, однак діяти необхідно обережно, оскільки від імпорту залежать багато галузей української економіки.      

Так вважає голова Ради підприємців при Кабінеті міністрів Оксана Продан.

За її словами, у даній ситуації держава повинна заздалегідь попереджати імпортерів про введення обмежень, повідомляє прес-служба Ради підприємців при Кабміні в четвер.

"До нас надходять тривожні сигнали з українських митниць, що, за словами підприємців, просто блокують ввезення тих або інших товарів", - відзначила Продан.

Реклама:

Вона підкреслила, що в результаті страждає дрібний і середній бізнес, що щодня втрачає кошти від простою транспорту з товаром, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

На думку Продан, більше всього від обмеження імпорту постраждає ринок IT-товарів: мобільні телефони, комп'ютери, аудіосистеми, побутова техніка. На цей час українська економіка не готова закрити даний сегмент, унаслідок чого виникне дефіцит товарів і їхнє подорожчання.

Крім того, постраждають постачальники товарів легкої промисловості, автомобілів, деяких категорій продуктів харчування і лікарських коштів.

"З погляду економіки обмеження імпорту повинне дати поштовх вітчизняним підприємствам. Але потрібно діяти з хірургічною точністю, щоб не одержати зворотньої реакції. Адже масові банкрутства і велика кількість безробітних можуть перекреслити всі потенційно непогані наміри", - констатувала председатель Ради підприємців.

      

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!