Японія виділить МВФ 98 мільярдів доларів

Четвер, 13 листопада 2008, 16:39
 

Японський уряд збирається виділити МВФ 10 трлн. ієн (98 млрд. дол.) для надання допомоги країнам, що розвиваються, які постраждалим у результаті світової фінансової кризи.

Як повідомляє агентство "РБК - Україна", відповідну пропозицію буде зроблено прем'єр-міністром країни Таро Асо на самміті G20, що відкриється 15 листопада цього року у Вашингтоні.

Незважаючи на те, що конкретна цифра позики МВФ ще не визначена, повідомляється, що вона буде складати не більш 10% золотовалютних резервів Японії.

Крім того, уряд Японії планує запропонувати G20 механізм надання допомоги країнам, що розвиваються, з боку великих японських компаній.

Реклама:

Варто відзначити, що на думку експертів МВФ, базова інфляція в Японії (без урахування цін на продовольство й енергоносії) все ще знаходиться на дуже низькому рівні, і немає причин турбуватися про інфляційний прогноз країни.

Крім того, експерти також виражають впевненість у продовженні подальшого помірного зростання японської економіки, тому що прогнози МВФ практично збігаються з очікуваннями, представленими раніше в доповіді Банку Японії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: