Тимошенко вирішила запастися вугіллям

Четвер, 13 листопада 2008, 14:44

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко пропонує сформувати держрезерв енергетичного вугілля за рахунок коштів стабілізаційного фонду.

Про це вона заявила в ході наради з представниками вугільної і суміжної галузей, повідомляє Ліга.net.

За словами прем'єр-міністра, результатом наради повинна стати програма підтримки галузі з 10-12 пунктів, і відразу запропонувала кілька з них.

Зокрема, за словами Тимошенко, всі обсяги і марки вугілля повинні бути реалізовані цілком або традиційним споживачам, або в державний резерв.

Реклама:

"Це наша мета, і це має бути профінансовано. І як наслідок, друге - створення державного резерву енергетичного вугілля, безумовне забезпечення оплати як коксівного, так і енергетичного вугілля, як першочерговий напрямок", - сказала прем'єр.

Також Тимошенко підкреслила, що, на її думку, варто обмежити імпорт вугілля в Україну, зобов'язати "Укрзалізницю" у першочерговому порядку транспортувати вугілля, щоб він не накопичувався в критичних для пожежної безпеки обсягах.

Крім цього, прем'єр підкреслила, що всі державні підприємства і енергоринок повинні закуповувати вугілля тільки на державних підприємствах, або у тих приватних підприємств, що працюють легально і платять податки.

Також прем'єр відзначила, що уряд буде працювати над пролонгацією банківських кредитів для вугільних підприємств.

Тимошенко запропонувала вуглярам подумати над залученням приватних інвесторів у галузь.

Прем'єр звернула увагу на необхідність переоснащення і модернізації в українській економіці, для чого необхідні інвестиції.

"Але, шановні колеги, шляхом відкритої приватизації і із серйозними соціальними умовами, умовами інвестиційного розвитку. Якщо будуть якісь інші незвичайні процедури - то це не сьогоднішній день не є конкурентним і прозорим", - сказала вона.

"Нам потрібно будувати абсолютно відкриті процедури. Якщо буде на це згода ради, ми почнемо працювати над цією темою. Якщо ви вважаєте, що таке джерело інвестиційних ресурсів нам не потрібне - тоді потрібно дати відповідь, де взяти це джерело", - сказала прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: