Fitch прогнозує глобальну рецесію в 2009 році

Четвер, 13 листопада 2008, 14:22
 

Міжнародне рейтингове агентство Fitch прогнозує, що найбільші країни світу з розвинутою економікою - США, Великобританія, держави єврозони й Японія - у 2009 році випробують самий різкий спад ВВП з часів Другої світової війни,

Про це йдеться в звіті "Глобальний економічний прогноз" (Global Economic Outlook), повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Показник зростання ВВП у цих країнах, як очікується, буде негативним на рівні мінус 0,8% у 2009 році в порівнянні з показником в 1,1% за 2008 рік. Очікується, що сполучення більш складної ситуації з кредитними ресурсами, скорочення споживчих витрат і зниження корпоративних інвестицій призведе до нехарактерного синхронізованого спаду", - говориться в повідомленні агентства.

"Зростання світового ВВП у наступному році складе лише 1% (що являє собою найповільніші темпи зростання з початку 1990 років), у той час як середній показник за останні п'ять років дорівнює 3,5%. ", - вважають експерти Fitch.

Реклама:

"Рецесія, обумовлена скороченням пропозиції кредитних ресурсів, є "невивченою територією" світової економіки, і мається небагато історичних паралелей, за допомогою яких можна було б судити про її можливу глибину або тривалість", - повідомляється в звіті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: