Компанію друга Яценюка допустили до газу

Четвер, 13 листопада 2008, 14:17

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) України видасть держпідприємству зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" ліцензію на постачання природного газу за нерегульованим тарифом річним обсягом до 120 млн куб. м.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення НКРЕ ухвалила на засіданні в четвер.

За словами директора "Укрінтеренерго" Андрія Іванчука, підприємство буде поставляти газ для виробничих потреб Калушської теплоелектроцентралі.

Він уточнив, що "Укрінтеренерго" буде отримувати газ у компанії "Газ України".

Реклама:

"Проект договору з "Газ України" уже погоджений", - сказав Іванчук.

Ліцензія видана терміном на п'ять років.

НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці і нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

"Укрінтеренерго" є найбільшим експортером електроенергії в Україні. Держпідприємство в даний час здійснює постачання в Молдавію, Румунію, Словаччину, Угорщину і Польщу.

Андрій Іванчук  раніше працював у фірмі ЮРЕК, яку у той час керував нинішній спікер Арсеній Яценюк.  У1999-2000 роках працював начальником відділення банку "Аваль" в Івано-Франківській області, у 2000-2002 роках - консультантом директора, заступником директора Івано-Франківської обласної дирекції банку "Аваль".  В  "Авалі" працював і Яценюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: