Апетити політиків доконають економіку?

Четвер, 13 листопада 2008, 14:03

Необґрунтована грошова емісія може призвести до гіперінфляції, вважає глава Ради Національного банку України Петро Порошенко.

"Пропонується якийсь новий унікальний спосіб, коли повинні бути емітовані десятки мільярдів, судячи з апетитів політиків, грошей, що повинні потрапити в ті чи інші сектори економіки. Я категорично не сприймаю подібних методів і рецептів", - сказав Порошенко, виступаючи на банківському форуму інституту Адама Сміта в Києві в четвер.

За його оцінкою, найбільш прийнятний спосіб підтримки економіки може бути реалізований через податкову реформу, що дозволить знизити податковий тиск на підприємства.

"Підтримка промисловості має відбуватися винятково у вигляді податкової і митно-тарифної підтримки", - сказав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Реклама:

Як підкреслив Порошенко, бюджетні кошти будуть потрібні для стабілізації соціальної ситуації в країні більше, ніж для точкової підтримки тих чи інших галузей економіки.

"У випадку песимістичного сценарію ми повинні абсолютно реально усвідомлювати, що в нас при нинішньому дефіциті бюджету Пенсійного фонду, при нинішній ситуації з надходженнями (до бюджету), ми можемо мати до січня-лютого заборгованість по виплаті пенсій і заробітних плат бюджетникам. У цій ситуації вже говорити про якусь там бюджетну підтримку тих чи інших галузей промисловості не доведеться, тому що будемо говорити про стабілізацію соціальної ситуації в країні", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!