"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фондові ринки світу продовжують падати

Четвер, 13 листопада 2008, 10:02
 

Вже за перші півгодини торгів індекс Токійської біржі "Ніккей" втратив 5 відсотків.

Акції великих японських компаній подешевшали в середньому на 4-10 процентів, повідомляє агентство "Уніан".

Американські ринки напередодні закрилися також з великим падінням. Індекс Нью-йоркської біржі "Доу-Джонс" знизився на 5 відсотків.

Причиною останнього обвалу на фондових ринках стала заява міністра фінансів Сполучених Штатів Генрі Полсона про те, що виділені Конгресом 700 мільярдів доларів допомоги не використовуватимуть для викупу іпотечних позик.

Реклама:

Тепер такий крок вважають неефективним, і гроші підуть на підтримку банків, які борються за виживання. Це робитимуть, аби згодом ці банки були в змозі відновити видачу кредитів.

Фондові індекси в Європі упали в середу приблизно на 3%, причому зниження відбулося за підсумками другої торговельної сесії поспіль.

Зниження котирувань акцій сировинних компаній і страховиків нівелювало позитив від більш високих у порівнянні з очікуванням фінансових результатів UniCredit і J Sainsbury й подальшого зниження процентних ставок у світі, повідомляє агентство Bloomberg.

"Ринки, швидше за все, будуть волатильними до кінця поточного року", - вважає фондовий управляючий Royal London Asset Management Кевін Лілі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!