"Нафтогаз" догрався

Четвер, 13 листопада 2008, 09:25
 

Представники міськвиконкому, міськради і громадськості м.Калуш (Івано-Франківська обл.) мають намір 13 листопада пікетувати будинок НАК "Нафтогаз України".

Акція здійснюється у зв'язку з відсутністю в місті тепла через відключення від газопостачання за борги державного підприємства "Калушська теплоелектроцентраль", повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Приблизно шість автобусів з людьми виїжджають на Київ. Ми завтра (у четвер) заблокуємо "Нафтогаз України", - сказав міський голова Калуша Ігор Насалік в ефірі телеканалу "3-Студія" в середу.

На думку мера, жителі міста стали заручниками протиріч між НАК "Нафтогаз України" і Міністерством палива й енергетики.

Реклама:

При цьому Насалік підкреслив, що комунальні підприємства Калуша повністю розрахувалися за спожитий газ перед НАК "Нафтогаз України", а Калушсбка ТЕЦ має заборгованість більш 30 млн. грн. за спожитий "промисловий" газ.

У результаті, відзначив Насалік, в Калуші ще не почався опалювальний сезон, а з 10 листопада 6 шкіл і 5 дитячих садків міські влади закрили через низьку температуру в приміщеннях.

Калушська ТЕЦ забезпечує тепловою енергією майже 40 тис. жителів Калуша і поставляє електричну енергію на основні промислові підприємства міста.

Калушська ТЕЦ з 2002 року знаходилася в управлінні Івано-Франківської облдержадміністрації, у 2007 році уряд передав теплоелектроцентраль в управління Мінпаливнерго, що, у свою чергу, у 2008 році передало її своєму структурному підрозділу - держпідприємству зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!