"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметову і Новинському дозволили злити активи

Четвер, 13 листопада 2008, 09:06
 

Директорат Єврокомісії з конкуренції дозволив СКМ і "Смарт-Груп" об'єднання їхніх металургійних активів в компанії Metinvest B.V (Нідерланди).

Як повідомляється в офіційному повідомленні Єврокомісії, вона отримала відповідне звертання від компаній у вересні, попередньо схвалила його, а після завершення терміну можливих зауважень з боку третіх осіб, прийняла остаточне позитивне рішення 21 жовтня.

Відповідно до нього, System Capital Management Limited (SCM) і SMART Group одержують спільний контроль над Metinvest B.V (Нідерланди) і його дочірніми компаніями Макіївський металургійний завод (ММЗ) і Promet Steel JSC (Болгарія), повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Раніше в групі "Метінвест" агентству уточнили, що одержання даного дозволу є останнім етапом у процедурі об'єднання активів із "Смарт-Груп". При цьому в прес-службі нагадали, що дозвіл Антимонопольного комітету України на це об'єднання було отримано наприкінці 2007 року.

Реклама:

Як повідомлялося, у вересні 2007 року СКМ і "Смарт-Груп" у ході спільної модернізації ММЗ прийняли рішення про розширення співробітництва в сфері гірничо-металургійного бізнесу й об'єднанні відповідних активів.

У результаті "Смарт-Груп" отримала 25%+1 акцію в капіталі "Метінвесту", передавши йому контроль над ММЗ і Promet Steel.

Група "Метінвест" об'єднала всі гірничо-металургійні активи найбільшого українського холдингу СКМ, 90% якого належить бізнесмену Рінату Ахметову. Підприємства групи виробляють 10,5 млн. тонн сталі, більше 40 млн. тонн ЗРС на рік.

"Смарт-Груп" об'єднує активи бізнесмена Вадима Новинського. Крім зазначених активів у ГМК вона включає ВАТ "Балаклавське рудоуправління" (Севастополь), активи в машинобудуванні (ВАТ "Дніпропрес", ВАТ "Херсонський суднобудівний завод"), аграрному секторі (група компаній "Верес", ВАТ "Агрокомбінат "Каліта" і ВАТ "Калитнянський експериментальний завод комбікормів"), сфері нерухомості (ТОВ "Юджін").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: