Тимошенко пояснила, чому мовчала про кризу

Четвер, 13 листопада 2008, 08:52
 

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що відсутність передчасних заяв уряду про кризу дозволила запобігти масовій паніці в країні.

Таку думку вона висловила у середу під час позачергового пленарного засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради при президенті, повідомляє агентство "Уніан".

"Чому я як прем'єр-міністр і всі члени уряду так довго не говорили про кризу? Якби я зробила це публічно 4 місяці тому, можливо, криза наступила б на 4 місяці раніше", - сказала Тимошенко.

"Тому що коли влада починає говорити про кризу, а не робить тихо те, що повинна робити, то це нарощує панічні настрої і піднімає ті проблеми, які насправді без паніки не виникають", - пояснила вона.

Реклама:

На думку прем'єра, зважений підхід уряду і його дії в умовах світової фінансової кризи дозволили не допустити на сьогодні падіння ВВП.

"Ми все ж таки балансували як могли, і замість крутого падіння ми ще маємо зростання, але це ще не факт, що цей процес триватиме, якщо ми не застосовуватимемо серйозних інструментів", - наголосила Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: