"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На ПФТС штиль активності

Середа, 12 листопада 2008, 19:21
 

За результатами торгів у середу, 12 листопада, українські індикатори фондового ринку продемонстрували зниження.

Індекс ПФТС упав на 1,31%, досягши рівня в 273,99 пункту, індекс UAI-50 - на 0,72%, опустившись до рівня в 24,63 пункту, повідомляє FundMarket.

За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 65 угод. Обсяг торгів склав 625 млн. грн., з них 579 млн. грн. дісталося ринку акцій.

Незважаючи на одну проведену велику угоду ринок продовжує знаходитися в стані штилю активності.

Реклама:

"Профучастники фондового ринку знову зайняли вичікувальну позицію. Торговці абсолютно не реагують на внутрішні економічні або ж політичні новини, а просто чекають заявок або на покупку, або на продаж", - лаконічно пояснює ситуацію на ринку трейдер В'ячеслав Озеров з "ТАСК-брокер".

Лідерами торгів виявилися наступні емітенти: "Укрнафта" (+0.47%), ВАТ "Укртелеком" (+0.33%), "Донбасенерго" (+8.00%), OАО КБ "Форум" (+27.66%), ВАТ "Сан Інтербрю Україна" (+50.00%).

Лідерами падіння сьогодні стали: "Дніпроенерго" (-25.00%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (-5.20%), ВАТ "Мотор Січ" (-4.17%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (-4.65 %).

Найбільш ліквідними паперами у середу були папери ВАТ "Авдєєвський коксохімічний завод" і ВАТ "Крюковський вагонобудівний завод" з 11 і 15 угодами відповідно.

Голова інвестиційного відділу КУА "Бонум Груп" Олександр Спасіченко відзначив, що активність по останньому емітенту, швидше за все, була спровокована видачею кредиту "Укрзалізниці" загальним обсягом більше 300 млн. євро від ЄБРР і Європейського інвестбанку.

За станом на кінець торговельного дня так і не вдалося довідатися подробиці про проведену угоду по Харцизькому трубному заводу.

Аналітики ІК "Драгон Капітал" повідомили, "що угода відбулася за рахунок того, що хтось з великих власників "прогнав" свої акції. Хто покупець або продавець ми не знаємо - у системі не видно. Це була просто технічна угода з підвищенням ціни".

Інформація про те, хто здійснив настільки велику угоду, цікавить багатьох, тому що завод є одним з активів "Метінвесту", підконтрольних Рінату Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!