Без НБУ будівельну сферу не реанімують

Середа, 12 листопада 2008, 19:07
 

Без сприяння Національного банку України (НБУ) неможлива реалізація заходів, запропонованих у законопроекті про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі і житлового будівництва.

Про це заявив заступник голови парламентського комітету з питань будівництва, містобудівництва і житлово-комунального господарства й регіональної політики Юрій Сербин, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Треба підключити НБУ. Головне зараз - це гроші. Без НБУ неможлива реалізація положень законопроекту. Цього року необхідно забезпечити рефінансування банків", - відзначає експерт. 

За його словами, одним з положень документу є забезпечення в поточному році бюджетників грошима для одержання квартир.

Реклама:

Крім того, законопроект передбачає завершення будівництва житлових об'єктів з завершенням більш 70%, вартість житла яких повинно визначити Міністерство економіки і Міністерство регіонального розвитку і будівництва.

"У наступному році треба добудувати будинку з готовністю більше 50%, а після - будинки з готовністю нижче 50%", - додав він.

Крім того, Сербін повідомив агентству, що законопроект передбачає створення програми про будівництво житла з державною підтримкою на рівні 30%, а також спрощення дозвільних процедур в будівництві.

Відповідаючи на питання агентства про можливості прийняття парламентом даного законопроекту, він сказав, що "я вважаю, що якщо ми розумні люди, то треба прийняти його за основу і доробити в другому читанні".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: