"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бізнес не підтримує зміни в законодавстві

Середа, 12 листопада 2008, 17:44
 

Українська асоціація інвестування бізнесу (УАІБ) не підтримує ідею розробки окремих законопроектів щодо регулювання діяльності венчурних фондів

Про це йдеться у листі УАІБ надісланому до Державного агентства України з інвестицій та інновацій, яке нещодавно оприлюднило на своєму сайті проекти Законів "Про венчурні інвестиційні компанії" та "Про венчурні фонди інноваційного розвитку".

Професійна діяльність з управління активами, яка вже регулюється спеціальним законом України "Про інститути спільного інвестування (пайові та корпоративні інвестиційні фонди)", має єдині організаційні і методологічні підходи і повинна бути зосереджена в межах одного закону, регулюватися та контролюватися одним державним органом виконавчої влади, йдеться в листі.

У цьому ж законі вже передбачена практична можливість створення та діяльності венчурних фондів, в тому числі можливість їхньої участі в інноваційно-інвестиційному розвитку економіки України.

Реклама:

Таким чином, зазначається у листі, відокремлення норм, спрямованих на регулювання особливостей створення та діяльності венчурних (інноваційних) інвестиційних фондів, до окремого законодавчого акту вважаємо недоцільним, зазначено в листі.

Існування трьох законів буде значно ускладнювати сприйняття професійними учасниками ринку, що здійснюють управління активами, встановлених вимог та призводити до суперечностей у виконанні встановлених вимог, вважають в УАІБ.

В листі наголошується на тому, що оприлюднені законопроекти не містять цілісної картини діяльності та контролю за діяльністю венчурних фондів та компаній, а лише окремі, не пов‘язані між собою, норми та посилання на інші закони,

В УАІБ вважають, що це призведе до виникнення правових колізій регулювання діяльності учасників фондового ринку, а також до дублювання відповідних правових норм у декількох законодавчих актах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: