Зниження валютних резервів в Україні зупинилося

Середа, 12 листопада 2008, 15:49
 

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україні вдалося зупинити зниження валютних резервів.

"Ми сьогодні стійкі, як ніколи. Валютні резерви не знижуються", - сказав голова держави на урочистостях з нагоди Дня працівника сільського господарства в середу в Києві.

Він підкреслив, що Україна має досить ресурсів для обслуговування зовнішніх платежів корпорацій, банків, уряду. Крім цього, досить валютних резервів для виплат населенню за депозитами, пише агентство "Інтерфакс Україна".

Голова держави нагадав, що виділені Україні Міжнародним валютним фондом кошти розміром 16,4 млрд. дол. є "психологічним" кредитом і покликаний забезпечити стабільність резервів Національного банку України в тому розмірі, що сьогодні є - 32 млрд. дол.

Реклама:

За словами Ющенко, ситуація в країні нормалізується - дві треті проблем вже позаду.

У той же час президент думає, що Україні необхідно прийняти заходи для недопущення стагнації національної економіки, що очікується в деяких країнах у 2009 році.

Як повідомлялося 22 жовтня з посиланням на Ющенка, у жовтні валютні резерви НБУ скоротилися на 7,7%, або на 2,9 млрд. дол., - до 34,6 млрд. дол. і велика частина пішла на підтримку курсу гривні.

Тоді голова держави оцінював, що резервів банківського регулятора вистачить на погашення 8,8 млрд. дол. зовнішніх позик банків і підприємств у четвертому кварталі, але їхнє поповнення за рахунок кредиту МВФ вплине на ринок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: