На Україну звалиться 500 мільйонів доларів інвестицій

Середа, 12 листопада 2008, 14:11
 

Посол США в Україні Вільям Тейлор прогнозує приплив 500 млн. дол. інвестицій в Україну в 2009-2010 роках після поновлення роботи в Україні Корпорації закордонних приватних інвестицій США (OPIC).

Про це йдеться в повідомленні посольства США в Україні, пише агентство "Українські новини".

"Як тільки зазначені в меморандумі кроки буде виконано, в Україну, за допомогою OPIC, протягом наступного року-півтори прийде більше 500 млн. доларів нових інвестицій", - упевнений посол.

Тейлор вважає підписання меморандуму про взаєморозуміння між США й Україною, що передбачає повернення в Україну OPIC, свідченням довіри США Україні та українській економіці.

Реклама:

На його думку, повернення в Україну OPIC, підтримка України Міжнародним валютним фондом і економічні рішення української влади, такі як прийняття закону про акціонерні товариства, свідчать про здатність України покращити економічний та інвестиційний клімат за умови об'єднання провідних політичних сил.

Як повідомляло агентство, Україна і США домовилися про відновлення роботи Корпорації закордонних приватних інвестицій США (OPIC) в Україні.

10 листопада Данилишин і посол США в Україні Вільям Тейлор підписали меморандум про взаєморозуміння між США й Україною, який закладає основи для відновлення роботи OPIC в Україні.

OPIC - незалежне агентство федерального уряду США, яке пропонує послуги некомерційного характеру, включно зі страхуванням американських фірм, які діють за кордоном, від політичних і економічних ризиків.

OPIC призупинила роботу в Україні на кілька років через нерозв'язання українською стороною компенсації збитків за застрахованими інвестиціями з 1990 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: