Українські металурги не можуть конкурувати на внутрішньому ринку

Середа, 12 листопада 2008, 13:36
 

Міністерство промислової політики України має намір проводити моніторинг внутрішнього ринку металопродукції для визначення причин різкого збільшення імпорту прокату з Росії й Китаю.

Про це повідомив гендиректор об'єднання "Металургпром" Василь Харахулах на балансовій нараді представників підприємств гірничо-металургійного комплексу в Дніпропетровську в середу.

За його словами, на цей час на внутрішньому ринку близько 70% приходиться на російську і китайську металопродукцію, тому що ціна на неї на 15-20% нижче, ніж на українську, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Як відзначив Харахулах, якщо така ситуація обумовлена демпінговими заходами, необхідно проводити відповідне розслідування, якщо ж свідчень демпінгу не буде виявлено, необхідно українським підприємствам підлаштовуватися під ціни, що пропонують конкуренти.

Реклама:

Харахулах додав, що останнім часом ціни на металопродукцію знизилися приблизно втричі.  

Гендиректор "Металургпрому" закликав металургійні підприємства, компанії, холдинги і корпорації виконувати положення меморандуму взаєморозуміння, підписаного з урядом у понеділок.

Зокрема, Харахулах відзначив, що меморандум припускає реалізовувати на внутрішньому ринку України металопродукцію за цінами не вище світових, у той час як зараз ситуація зворотна.

При цьому він відзначив, що компанії, що працюють в Україні повинні враховувати інтереси країни.

"Сьогодні Україна не входить до складу "Метінвесту", ІСД, "Інтерпайпа" або "Привайтінтертрейдінга", а ці компанії і холдинги в складі України, і Україна може вчиняти так, щоб стабілізувати народногосподарський комплекс країни", - підкреслив гендиректор.

Разом з тим він відзначив, що підприємства повинні працювати з відповідною часткою рентабельності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: