"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Металурги констатують зниження виробництва

Середа, 12 листопада 2008, 13:01
 

Обсяги виробництва металопродукції в Україні продовжують знижуватися, а ситуація на зовнішньому і внутрішньому ринках на даний час далека від поліпшення.

Про це повідомив генеральний директор об'єднання метпідприємств "Металургпром" Василь Харахулах на балансовій нараді представників підприємств гірничо-металургійного комплексу країни в Дніпропетровську в середу.

"За 10 днів листопаду добові обсяги виробництва чавуна склали 37,6-38 тис. тонн, у той час як у жовтні вони складали  51-52 тис. тонн на добу", - сказав він.

За словами Харахулаха, підприємства ГМК не можуть однозначно спрогнозувати обсяги виробництва металопродукції в грудні, у зв'язку з чим "Металургпром" не може підготувати баланси, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Реклама:

Крім того, відзначив він, існують аналогічні складнощі з підготовкою балансів на перший квартал 2009 року.

Гендиректор об'єднання закликав підприємства дати плани щодо мінімальних обсягів виробництва металопродукції для підтримки необхідних технологічних процесів і збереження працездатності агрегатів, щоб на ці обсяги можна було скласти баланси сировинних ресурсів.

"Ситуація, що виникла в липні, продовжується і на цей час вона стабільно важка", - резюмував Харахулах.

Як повідомлялося, в останні місяці в металургійній галузі України спостерігається різке зниження обсягів виробництва металопродукції в зв'язку з падінням попиту на неї, що змушує метпідприємства зупиняти агрегати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: