"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Белорусії з депозитами все стабільно

Середа, 12 листопада 2008, 12:25
 

Національний банк Білорусії (НББ) не планує скасовувати право вкладників на дострокове зняття строкових банківських вкладів.

Про це повідомив начальник головного управління банківського нагляду НББ Сергій Дубков у середу на міжнародній конференції "Роздрібні банківські продукти і послуги: тенденції і перспективи", повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Відповідно до банківського кодексу, будь-який громадянин може протягом 5 днів отримати свій внесок. Якщо відповідна стаття банківського кодексу буде таким чином модернізована, то це буде означати, що кризові явища безпосередньо торкнулися банківської системи", - сказав Дубков, коментуючи заяву голови правління "Белагропромбанку" Сергія Румаса про посилення ризиків дострокового розірвання договорів строкових банківських вкладів.

"Ці ризики стали дуже великі - дострокове зняття внесків досягає дуже великих розмірів в окремі дні. Фактично зараз більшість внесків, можна сказати, знаходяться в режимі "до запитання", - сказав голова банку на конференції.

Реклама:

Дубков визнав наявність такої проблеми. "Але прийняття одномоментного рішення про зміну статті банківського кодексу на даний час нереальне. За нашими внутрішніми планами внесення змін у банківський кодекс плануються не раніше 2010-2011 років", - сказав він.

  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: