"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Криза переписала рейтинги торговців на ПФТС

Середа, 12 листопада 2008, 10:42
 

Біржа ПФТС обнародувала рейтинг торговців цінними паперами за жовтень, з якого випливає, що позиції лідерів ринку докорінно змінилися.

На перше місце вийшла ІК Foyil Securities, у топ-10 закріпилися компанії, що ще півроку назад входили лише до "тридцяти кращих", а лідери ринку почали здавати свої позиції.

Трейдеры пояснюють таку рокіровку низькою ліквідністю ринку й активізацією торгівлі поза біржею, пише видання "Комерсант-Україна".

На їхню думку, місце торговця в рейтингу буде мати усе менше значення для залучення клієнтів.

Реклама:

У вівторок біржа ПФТС обнародувала рейтинг найактивніших торговців цінними паперами в жовтні. Інвесткомпанія Foyil Securities (у вересні - третє місце) змістила з першої позиції ІК "Трійка Діалог Україна", яка тепер займає дев'яте місце.

"Ринок був невеликим, і ті угоди, що здійснювалися, проходили поза ринком",- відзначив начальник відділу торгівлі цінними паперами ІК "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко.

Аналітик ІК Foyil Securities Олексій Орлов пояснює підвищення рейтингу своєї компанії значною волатильністю фондового ринку, що створила можливість для заробітку на коротких тимчасових інтервалах з використанням стратегії дейтрейдінга.

Стабільне друге місце зберегла ІК Dragon Capital. На третю позицію вирвався ФК "Сократ" (було сьоме місце), на четверту - "Український фондовий центр" (восьме), а сьому зайняла "Арт-капітал" (дев'яте).

Восьмий рядок зберіг "ТАСК-брокер". "Раніше компанії зберігали міцні позиції в десятці завдяки великим замовленням від нерезидентів. Тепер ринок став ризикованим і неліквідним. А ми працюємо переважно із своїми обсягами",- розповів трейдер "ТАСК-брокер" Микола Семененко.

На думку брокера ІК "Український фондовий центр" Ніни Подонян, рейтинг ПФТС підтвердив, що компанія може адекватно працювати навіть у кризовій ситуації.

Підвищилися позиції в ренкінгу компанії "Сінком" (з четвертого на п'яте місце) й ІК "Ренесанс Капітал Україна" (з десятого на шосте місце). Аутсайдером топ-10 крім ІК "Трійка Діалог Україна" виявилася і ІК Concorde Capital, яка понизилася в рейтингу з шостого на десяте місце.

А компанія Alfa Capital, яка у січні замикала десятку, а у вересні упала на 45-і місце, у жовтні звалилася на 149 позицію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!