Євро відіграє позиції у долара

Середа, 12 листопада 2008, 09:00
 

Курс євро відносно долара зростає в середу після зниження вартості європейської валюти до мінімального за дві тижнів рівня,

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Технічні індикатори, що використовуються трейдерами для прогнозування руху курсів, свідчать про те, що падіння євро відносно долара на 2,9% за останні п'ять днів було надмірним.

Курс євро піднявся до 1,2572 дол. з 1,2522 дол. на закритті ринку у вівторок. Раніше в ході торгів вартість євро знижувалася до 1,2477 дол. - мінімуму з 28 жовтня.

Реклама:

"Європейська валюта перепродана, тому її зниження виглядає надмірним, - відзначає керуючий Group Treasury Asia у Commerzbank AG у Токіо Ріохей Мураматсу. - Імовірно, ми спостерігаємо зворотний викуп євро".

У той же час зниження вартості долара може бути обмежене падінням цін на сировинні товари, відзначають експерти.

Японська ієна дешевшає в ході торгів відносно євро і долару США на тлі підйому фондових ринків і збільшення апетиту інвесторів до покупки більш ризикованих активів за рахунок притягнутих раніше дешевих коштів з Японії.

Вартість ієни відносно євро знизилася до 122,89 ієни з 122,27 ієни у вівторок. Курс японської валюти відносно долара знизився до 97,74 ієни з 97,65 ієни.

"Японський фондовий ринок піднімається після падіння, ф'ючерси на фондові індекси США зростають, що говорить про деяке збільшення апетиту інвесторів до ризику, - відзначає валютний стратег Forecast Pte в Сінгапурі Вай Так. - Це приводить до активізації продажів ієни".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: