"Богдан" переорієнтувався на Африку

Вівторок, 11 листопада 2008, 18:34
 

Корпорація "Богдан" розглядає можливість експорту автобусів і тролейбусів до країн Африки.

Про це журналістам повідомив президент корпорації Олег Свинарчук, пише агентство "Українські новини".

"Учора в нас були переговори щодо поставок автобусів і тролейбусів до країн Африки", - сказав Свинарчук.

Він зазначив, що зацікавленість у продукції корпорації проявляють як власники транспортних компаній, так і міністерства транспорту таких країн як Гана, Сенегал, Гвінея й ПАР.

Реклама:

На думку президента корпорації, у відкритті нових ринків збуту компанії допоможе розширення асортиментів продукції, зокрема, виробництво автобусів завдовжки 18 м. після запуску до кінця року другої черги автобусного виробництва в Луцьку.

Свинарчук підкреслив, що активний пошук корпорацією нових ринків відбувається під час скорочення експорту на традиційному для компанії російському ринку.

"Ринок збуту там (у Росії) стоїть", - сказав Свинарчук.

Він додав, що якщо раніше корпорація мала намір експортувати в Росію 40-50% своїх автобусів і тролейбусів в 2008 році, то тепер ці плани доведеться скоротити до 20-25% (близько 1,5 тис. автобусів і тролейбусів).

В 2009 році "Богдан" сподівається зберегти ці обсяги експорту в Росію при загальному рівні експортних поставок в 2-2,5 тис. автобусів і тролейбусів.

Як повідомляло агентство, корпорація "Богдан" має намір активізувати продажу в країнах з неринковою економікою в умовах світової фінансової кризи.

"Богдан" допускає скорочення виробництва вантажних автомобілів на своєму заводі у зв'язку з економічною кризою.

Корпорація експортує автобуси в Росію, Білорусь, Грузію, Вірменію, Болгарію й Азербайджан, Молдову, Казахстан і Чехію.

Корпорація створена в лютому 2005 року 20 підприємствами-виробниками й реалізаторами автомобільної й автобусної техніки, у тому числі Луцьким автомобільним заводом і заводом "Черкаський автобус", які виробляють автобуси модельного ряду "Богдан".

Корпорація виробляє автобуси "Богдан" на "Черкаському автобусі" і ЛуАЗі, а також легкові й комерційні автомобілі Hyundai, Kia і ВАЗ на ЛуАЗі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: