Порошенко заморозив проект в Росії

Вівторок, 11 листопада 2008, 14:51
 

Корпорація "Богдан" призупинила будівництво заводу з виробництва автобусів і легкових автомобілів в Нижегородській області в Росії.

Про це журналістам повідомив президент корпорації Олег Свинарчук, пише видання "Дело".

За його словами, кризові явища в російській економіці почалися ще навесні, а потім цілком припинилося фінансування державою своїх програм, що змусило корпорацію прийняти рішення про припинення інвестування в даний проект.

"Ми визначили для себе перший етап будівництва, вже досить добре пророблений, котрий включає виробництво автобусів, але, на жаль, з травня місяця припинилося в Росії фінансування держпрограм, тому ми заморозили проект", - сказав Свинарчук.

Реклама:

Зараз корпорація розглядає кілька варіантів своїх дій щодо даного проекту, один з яких передбачає припинення його реалізації терміном на 1 рік.

Свинарчук підкреслив, що партнер "Богдана" з будівництва даного заводу поки ще бере участь в цьому проекті.

Як повідомлялося, корпорація "Богдан" і чеська компанія Skoda Transportation уклали договір про створення спільного підприємства. "Богдан - Skoda Transportation" буде поставляти трамваї, вагони метро, а також потяги на ринки України і країн СНД.

Українська корпорація "Богдан" заснована в лютому 2005 року. Входить до фінансово-промислової групи "Укрпромінвест", яку пов'язують безпосередньо з політиком і бізнесменом Петром Порошенко.

Крім "Богдана", до групи входять корпорація "Рошен", суднобудівний завод "Ленінська кузня", корпорація "ІСТА", "Агропродінвест".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: