У Раді запропонували знизити ПДВ з 20% до 15%

Вівторок, 11 листопада 2008, 14:45
 

Депутат Верховної Ради, лідер Європейської партії Микола Катеринчук (фракція Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона") пропонує парламенту знизити податок на додану вартість з 20% до 15%.

За словами депутата, відповідний законопроект він зареєстрував у Раді 11 листопада.

Катеринчук зазначив, що цей проект закону спрямовано на відновлення економічного зростання в умовах кризи, повідомляє агентство "Українські новини".

Законопроект також передбачає введення пільг на податок із прибутком підприємств для інвестиційних та інноваційних проектів, введення податкових пільг для проектів з енергозбереження.

Реклама:

Крім того, за словами депутата, законопроектом пропонується збільшити вдвічі норми з амортизації і перейти на ПДВ однобічної дії, коли податок оплачує тільки остаточний споживач, ПДВ не оплачується під час операцій з основними фондами підприємств, зокрема під час операцій у разі купівлі обладнання.

"Проект засновано на основі аналізу висновків і пропозицій Міжнародного валютного фонду. Зокрема, за попередніми розрахунками експертів МВФ, обсяг ВВП України в наступному році має скоротитися на 3%, розмір заробітної плати зменшиться приблизно на 9%, а рівень споживання населення знизитися на 14%", - сказав він.

Катеринчук відзначив, що для того, щоб не допустити реалізації такого прогнозу, він і пропонує застосувати комплекс заходів щодо підтримки вітчизняної економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: