Тимошенко хвилює енергетика і Євро-2012

Вівторок, 11 листопада 2008, 14:37
 

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає пріоритетним розвиток енергетики, дорожньої інфрастуктури і проектів підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року в умовах кризи.

Про це вона сказала в інтерв'ю швейцарському виданню Tribune de Geneve.

Прем'єр зазначила, що в сформованих умовах необхідно максимально спростити залучення інвесторів до таких проектів, повідомляє агентство "Українські новини".

"Незважаючи на всі труднощі, ми сповнені рішучості і далі проводити політику стратегічної приватизації, раціоналізуючи процедури для того, щоб полегшити доступ іноземним інвесторам. Це стосується всієї нашої економіки, але особливо енергетики, дорожньої інфраструктури і підготовки до Євро-2012", - сказала Тимошенко.

Реклама:

Крім цього, прем'єр зазначила, що криза ринку сталі, яка є основою українського експорту, призвів до значного дефіциту торговельного балансу країни.

"Це призвело до значного дефіциту торговельного балансу країни, що у свою чергу не могло не вплинути на нашу валюту - гривню, - чия вартість в останні дні знизилася на 25%. Тому ми очікуємо росту інфляції", - сказала вона.

Тимошенко підкреслила, що у зв'язку з кризою деякі галузі економіки, які опинилися сьогодні в особливо вразливому становищі, наприклад, сталеливарний або агропромисловий сектор, необхідно підтримати за допомогою цільових знижень податків.

Разом з тим, Тимошенко впевнена, що залучення кредиту Міжнародного валютного фонду дозволить стабілізувати ринки і розвіяти занепокоєння населення.

Як повідомляло агентство, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко обіцяє всебічну підтримку інвестиційним проектам підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: