"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд знайшов гроші на пенсії та "Нафтогаз"

Вівторок, 11 листопада 2008, 13:19
 

Уряд пропонує додатково виділити Пенсійному фонду в держбюджеті-2008 4,4 млрд. грн. для авансового фінансування пенсій у січні наступного року і 1,4 млрд. грн. для збільшення мінімальний розміру пенсій шахтарям.

Відповідно до внесеного Кабінетом міністрів у вівторок до Верховної Ради законопроекту, пропонується також збільшити компенсацію НАК "Нафтогаз України" різниці між цінами закупівлі імпортного природного газу і його реалізації 2006 року на 3,2 млрд. грн.

Крім того, передбачається також надати газовій монополії 1 млрд. грн. безпроцентної бюджетної позики для здійснення розрахунків із закупівлі природного газу для накачування його в підземні сховища з подальшим використанням для теплокомуненерго у 2009 році.

Уряд ініціює також поповнення на 100 млн. грн. Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, що знаходиться сьогодні у вкрай складному фінансовому становищі.

Реклама:

Крім того в законопроекті міститься також норма про збільшення вдвічі - до 28,8 млн. грн. витрат на місцеві вибори.

У результаті пропонується збільшити доходи держбюджету майже на 10 млрд. грн. - до 234,65 млрд. грн., витрати - майже на 9 млрд. грн., до 248,61 млрд. грн.

Передбачається, що основним джерелом додаткових доходів стане надплановий ПДВ на імпортні товари розміром 6,8 млрд. грн.

Наприкінці жовтня уряд вже вносив законопроект з подібними виправленнями в держбюджет-2008 разом з антикризовим законом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: