"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ підтвердив покупку ПІБу компанією Slav AG

Вівторок, 11 листопада 2008, 12:41
 

Австрійський холдинг Slav AG, придбав 68% акцій "Промінвестбанку".

Про це на прес-конференції у вівторок повідомив керівник тимчасової адміністрації НБУ в "Промінвестбанку" Володимир Кротюк.

Кротюк уточнив, при цьому, що 34% акцій належать 4 юридичним особам, що входять до складу цього холдингу - ТОВ "Сінергіяфінанс", ТОВ "Сігнус", ТОВ "Пріоритет-Буд" і інвестиційна компанія "Бровари-Інвест".

Керівник тимчасової адміністрації також відзначив, що 34% акцій знаходяться в управлінні фізичної особи, що входить до складу правління Slav AG . Кінцевими бенефіціарами Slav AG є дві фізичні особи - громадяни України, за даними ЕП це народні депутати від Партії Регіонів Андрій та Сергій Клюєви.

Реклама:

За словами Кротюка, передбачено збільшення статутного капіталу до 1,1 млрд. грн.

"Акції будуть продаватися по 10 гривень акція безготівково. Розміщення акцій буде закритим. Покупку може здійснити тільки  Slav AG", - повідомив Кротюк

Також, тимчасовий адміністратор від Нацбанку додав, що на цьому капіталовкладення австрійського інвестора у ПІБ не завершаться.  

"Компанія - інвестор до 5 грудня має у вигляді депозитів чи субординованого боргу вкласти в банк 3,6 млрд. грн. для того аби підтримати фінансовий стан банку", - запевнив він.

Крім того, голова тимчасової держадміністрації додав, що кошти попередніх власників Матвієнків не виводилися і знаходяться на рахунках банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!