Долар дорожчає через інвесторів

Вівторок, 11 листопада 2008, 10:32
 

Долар у вівторок подорожчав відносно євро й відновив падіння відносно ієни після двох сесій зросту на фоні зниження рівня ділової довіри.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Японська ієна підвищується відносно до всіх основних валют, підскочивши до австралійського долару і новозеландського долару більш ніж на 4% з початку торгів в Азії у вівторок, оскільки трейдери масово виходять з угод carry trade.

Євро о 8:14 у вівторок коштував 1,2731 дол. проти 1,2748 дол. на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку. Курс євро відносно японської нацвалюти знизився до цього часу до 124,72 ієни проти 124,95 у понеділок.

Реклама:

Вартість долара відносно ієни знизилася до 8:14 у вівторок до 97,95 ієни в порівнянні з 97,99 ієни ввечері у Нью-Йорку в понеділок.

"Настрої показують імовірність подальшого подорожчання ієни. Слабкий фондовий ринок призводить до відтоку коштів з ризикованих операцій, що підтримують курс ієни", - стверджує голова відділу валютних операцій Tokyo Forex & Uead Harlow Ltd., Масанобу Ісікава.

Інвестори зменшують обсяги угод carry trade, у ході яких беруться в борг грошові кошти в країнах з низькою процентною ставкою і здобуваються активи з більш високою прибутковістю, за рахунок цього спреду інвестори фіксують прибуток.

При цьому вони ризикують тим, що зміна кон'юнктури на світових валютних ринках позбавить їх цього прибутку.

"Євро і фунт стерлінгів залишаться слабкими відносно долара в майбутні місяці у зв'язку з уповільненням економічного зростання в Європі й очікуваним різким зниженням ставок ЄЦБ і Банку Англії на тлі скорочення ВВП", - написав в аналітичному дослідженні головний інвестиційний аналітик Prudential International Investments Advisers LLC Джон Превін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: