"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Питання користування надрами буде вирішувати Мінприроди

Понеділок, 10 листопада 2008, 14:09
 

Кабінет міністрів України надав Міністерству охорони навколишнього природного середовища право видачі спеціальних дозволів (ліцензй) на геологічне вивчення і видобуток нафти, природного газу і коксівного кам'яного вугілля.

Таке рішення затверджене постановою Кабінету міністрів України від 30 жовтня 2008 року, що вносить зміни до урядової постанови №742 від 15 липня 1997 року, пише агентство "Інтерфакс Україна".

"Встановити, що спеціальні дозволи на геологічне вивчення і видобуток корисних копалин, включених до вищевказаного переліку, надаються Міністерством охорони навколишнього природного середовища на підставі рішення Кабінету міністрів України відповідно до порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами", - говориться в документі.

Крім того, уряд переглянув рівень мінімальних запасів (перспективних ресурсів) корисних копалин, що вважаються стратегічно важливими для економіки України.

Реклама:

Так мінімальний рівень запасів нафти знижений з 15 до 10 млн. тонн, природного газу - з 15 до 10 млрд. куб. м.

Раніше спеціальні дозволи на користування нафтогазоносними надрами видавалися за результатами конкурсів, що проводилися Мінприроди, а рішення про переможців приймалося Міжвідомчою комісією з визначення переможців конкурсів на одержання спеціальних дозволів на користування нафтогазоносними надрами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: