Україні варто звернути увагу на безробіття

Понеділок, 10 листопада 2008, 11:10
 

Україні в умовах економічної кризи, що поглиблюється, варто звернути особливу увагу на боротьбу з безробіттям й істотне зниження дисконтної ставки,

В цьому переконаний головний науковий співробітник Інституту світової економіки, професор Анатолій Гальчинський.

"В Україні в силу відомих обставин проблема безробіття особливо є значною. Вона може виявитися катастрофічною. Антикризова політика повинна фокусуватися в першу чергу на попередженні цієї небезпеки", - сказав він в інтерв'ю щотижневика "Зеркало недели".

На думку Гальчинського, дійовим заходом з подолання безробіття можуть стати соціально значимі інвестиційні проекти, що вимагають великої кількості робочої сили.

Реклама:

"Для цього необхідно додати до здійснюваного нині рефінансування комерційних банків цільову спрямованість", - запропонував він.

Істотним елементом антикризової політики повинне стати також значне зниження дисконтної ставки, переконаний Гальчинський, пише агентство "Інтерфакс Україна".

"Необхідно істотно знизити дисконтну ставку. Ми повинні брати до уваги і специфіку нинішньої цінової динаміки, що посилює у світі дефляційні тенденції. Для кризи надвиробництва - це типове явище. Політика "дешевих грошей" повинна кореспондуватися з цими тенденціями", - відзначив експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: